Yangın Kapısı - Genel Bakış
Yangın Kapısı - Genel Bakış
Blog Article
İnsanların dolu olarak bulunmuş olduğu binalarda yeterli nüshada acil çıkış bapsı bulunmalıdır. Bir işreva evgin bir durumda çallıkışanlamış olurın yahut binada mevcut gayrı personelin basitçe çıkışını sağlayan asgari iki evgin çıkış kapısı bulunmalıdır.
Yangın merdivenleri güzel aydınlatılmalı ve orantılı medarımaişetaretlemelerle belirtilmelidir. Evgin durumda insanoğluın merdivenleri hızla bulabilmeleri ve kullanabilmeleri önemlidir.
Ivedi çıkış kapısı ve yangın kapısı arasındaki farkları henüz net anlatabilmek midein mevzuyu kemiksiz anlaşılır hale sağlamak gerekir.
Yangın bapsı, bir binada yangın simultane kullanılan bir asayiş önlemidir. Ekseri yangın merdivenlerinde, ivedili çıkış noktalarında yahut yangınla uğraş ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve yangın sırasında alevlerin ve yamanın yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.
Yangına Dayanıklı Baplar ile alakalı her detaya değindiğimiz kırmıza goxu.com.tr/yangina-dayanikli-kapi ilişkisına tıklayarak erişebilirsiniz.
Binalarda sınırlı standartlarda ülke alması müstelzim yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları muhtevaermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 çıbanlığı şeşnda toplandığını ve tüm firmaların bu müşterek standarda uyması gerektiği görülmektedir.
Yanma ve ısıya dayanıklı yangın çıkış bapsı, yangın yayılmış olsa de dumanı fek ve alevleri bir mevkutğine engelleme özelliği yardımıyla güvenli dünya oluşturur.
Hatta nazar boncuğu katlı bünyelarda Yangın Kapısı da yangın çıkışı kesinlikle bulunmalıdır. Birşu denli yerde karşınıza çıkmış olsa da nüansına varamadığımız yangın bapsı dayanıklı üretilmiş olmalıdır. Sonunda yangın durumlarında kendimizi ve üstımızdakileri güvenli alana hızla boşaltma etmiş olabilelim.
Bina sinei yangın merdivenleri, yangına dayanıklı malzemelerden kuruluşlmış olmalıdır. Ayrıca, yangın merdivenlerinin rabıtalı bakımının kuruluşlması ve dayanıklı olmalarının katkısızlanması önemlidir.
Yangın merdiveni kapısı tasarrufında ilgi edilmesi müstelzim ilke kapının kapalı tutulmasıdır. Hem hizmetlevinin yitirilmemesi yürekin hem bile merdivenin sadece amacı muhtevain kullanılabilmesi ciğerin bu unsura özen edilmelidir.
Yangın esnasında emniyetliğin sağlanması ve münasip şekilde tahliyenin gerçekleşmesi ciğerin kullanılan kapılara yangın merdiven kapısı denilmektedir. Bu kapılar çeşitli özellikleri yardımıyla yangından etkilenmez. Dumana karşı sızdırmazlık sağlayıcı ve alevden etkilenmeyen baplar emniyetli şekilde binanın terk edilmesine olanak tanılamar.
Bundan dolayı yangın merdivenlerinin hemen her yerde, özellikle de kebir binalarda olması kişilerin kişi kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı sağlamaktadır. Buna göre yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da yeniden oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.
Yangın bapsı; insan katkısızlığını koruyup yangın ve yaman gaz lambasıının etkilerinden izole etmektir. Yangın kapısı insanların kaçışlarını güvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.
Bapnın güzel duyu bünyesı ve iştiyak edilen aksesuarların yararlanmaı yükselmekı direkt olarak etkilemektedir.